Simona Urse. Una dintre cele mai pasionate femei din real estate!

Simona este unul dintre cei mai rabdatori oameni pe care i-am intalnit. Poate si pentru ca am ‘nimerit’ s-o cunosc in conditii ceva mai provocatoare decat ‘normale’. Simo este colega mea, care gestioneaza departamentul office al companiei Crosspoint Real Estate. Si, da, recunosc ca – poate – ma asteptam sa observ ceva mai multe incruntaturi pe fata ei, intr-o perioada marcata de o criza sanitara si ocupandu-se de cel mai afectat sector al real estate-ului, offices.

Dar, asa cum nu ma asteptam, am vazut la ea multa rabdare, multa implicare, mult angajament, multa speranta, multa recunostinta! Trebuie sa mai recunosc ceva, nu mi-a fost foarte usor s-o conving sa apara aici, pentru ca este – mai degraba – omul din spatele cortinei, dar mi-a facut pe plac, pana la urma! Si ii multumesc pentru asta! Haideti sa vedem impreuna o poveste a uneia dintre cele mai pasionate femei din real estate! ?

“Din afara, poate parea usor!”

Recunosc inca de la inceput ca iubesc real estate-ul si sunt in piata aceasta de 14 ani. Am inceput in 2006 cu inchirieri si vanzari apartamente in zona de nord, apoi in vanzari de proiecte in exclusivitate. Dupa sase ani am facut un pas catre zona de inchirieri de birouri, unde am lucrat cu clienti cu nevoi complexe, precum deschiderea de centre noi, relocari sau consolidari.

Am absolvit, de fapt, Facultatea de Drept in 2002, apoi am urmat un master in managementul afacerilor, iar la toate acestea se adauga numeroase cursuri de formare in vanzari, negociere si strategie de afaceri.

In fiecare rol profesional pe care l-am avut, am incercat sa-mi aduc aportul in procesul de dezvoltare a companiei.

Din afara, un job in real estate poate parea foarte usor, dar fara daruire si efort nu poti sa te bucuri de o cariera indelungata in domeniu. O astfel de meserie se face doar daca ai cu adevarat o pasiune pentru ea. Altfel, clientii vor simti si pe termen lung evolutia profesionala nu va fi urmata de succes.

In vazari, in special in domeniul consultantei, onestitatea este foarte importanta, la fel ca asumarea responsabilitatii.

“Impreuna, vom reconfigura birourile din Romania!”

In prezent, fac parte din departamentul office al Crosspoint Real Estate de peste trei ani – una din cele mai active si respectate companii de profil din tara. Sunt inconjurata de oameni frumosi si profestionisti, in fiecare zi, iar acest lucru ma ajuta sa raman motivata, chiar si in perioade mai dificile, precum cea pe care o traversam in present, mai ales intr-un sector chiar incercat, cel de office. Ce stiu sigur, insa, este ca birourile sunt, practic, ca o a doua casa pentru noi toti, de aceea, aceasta piata se va reinventa cu siguranta si va arata exact asa cum noi toti ne vom dori. 

Asistam, in prezent, la un intreg proces de realiniere al birourilor fata de cum il stiam pana acum si sunt sigura ca vom invata cu totii mult din aceasta perioada. Dar si mai mult, chiar daca poate parea fortat, chiar ma simt norocoasa ca voi asista, dar si contribui – impreuna cu toti colegii din piata, dar si alaturi de clienti nostri – la reconfigurarea unui segment atat de important – birourile – ‘casele’ profesiilor noastre. 

Ce iubesc cel mai mult in profesia mea este interactiunea cu oamenii, faptul ca nici o zi nu seamana cu cealalta. Fiecare proiect este o provocare, ma motiveaza sa cunosc oameni noi, sa comunic cu ei, sa le inteleg nevoile si sa identific cele mai bune solutii pentru ei. 

Dorinta fiecarui client este ca un joc de lego, trebuie sa identifici cea mai optima rezolvare sau sa creezi una, iar asta chiar este provocator, fiecare joc se afla, de fiecare data, intr-o situatie noua. Mereu evoluezi! ? Iar atunci cand ai gasit sau creat solutia potrivita, atunci ai cea mai mare satisfactie. 

“Iubesc ceea ce fac!”

De fapt, cred ca m-a atras dintotdeauna mediul de business, tocmai pentru ca imi place interactunea umana si sa construiesc relatii pe termen lung.

In urma cu 14 ani am depus CV-ul la o agentie imobiliara… si de atunci nu am incetat nici o clipa sa iubesc ceea ce fac, chiar daca am avut parte si de multe lectii – consider ca am avut de invatat si asta s-a reflectat si in succesul ulterior.

Consider ca orice job in vanzari iti da un sentiment de libertate, de libertate in reusite – care ma incarca cu multa energie. Relatiile pe care le dezvolt cu colegii din echipa cat si cu clientii sunt foarte importante pentru mine! 

Sigur, nu este tot timpul cel mai usor. Si cel mai mult mi-as dori sa obtin un echilibru intre viata personala si cea profesionala – acest lucru reprezinta o adevarata provocare, mai ales daca esti femeie. Mi-as dori sa reusesc sa mentin, pe termen lung, acest echilibru. Asadar, tot timpul liber il petrec alaturi de familie si prieteni si imi sustin copilul, in fiecare zi, mai ales ca este un copil ambitios si ancorat deja intr-un sport de performanta. 

Cum spuneam si anterior, m-am lovit si de momente grele, dar atunci cand rezolvi o situatie complicata iti dai seama ca aceea este de fapt o realizare mult mai frumoasa decat una simpla. Peste toate putem trece fara regret si invatand ceva – acel ‘’know-how’’ indispensabil, pentru noi toti. Si fara de care, nu am evolua! 

Poti!” ?

Pe final, pentru voi toti, cititorii #community – proiectul de suflet al colegei mele Simona (si care m-a si lasat convinsa de tot ce ati vazut mai sus ?) – imi doresc sa va las un mesaj, care sper sa va inspire pe voi toti: “Daca decid ca vreau sa pot, atunci o sa si pot. Eu asa cred. ?” 

Leave a Comment.