Paul Schintee. Omul care a studiat pana s-a facut ‘lumina’.

Pe Paul il cunosc de mult, de peste zece ani, cam de cand incepuse sa-si creeze drumul pentru exact ce face astazi. Este exigent, pretentios, foarte critic uneori, insa toate acestea vin in completarea unei perseverente la care rar am fost martora. Constanta cu care se dedica crezurilor si ideilor sale si felul impozant in care militeaza pentru ele, recunosc, ca pot fi prea mult pentru unii oameni (ca mine, de exemplu ?), si totusi, parca fix asta m-a pus pe ganduri in ceea ce-l priveste pe Paul, de-a lungul anilor. 

Prin natura relatiei pe care o aveam – este sotul uneia dintre prietenele mele cele mai bune si le-am botezat si fetita cea mica ? – am avut constanta de a-i urmari intocmai constanta. Si da, Paul este o lectie, o lectie grea, daca nu esti pregatit pentru complexitatea lui, dar si o lectie pe care – si de vrei si de nu – chiar o retii! Si prin povestea pe care ne-o lasa mai jos, va veti convinge ca Paul este el insusi o scoala! ?

Tanar manager de succes

De la 15 ani am inceput sa percep jobul ca pe o sursa de bani. Joburi adevarate (cu CM) am inceput in 2001 la Germanos, unde am ajuns repede in magazinul cu turnoverul cel mai mare, am facut vanzarile personale cele mai mari, am devenit seful acelui magazin. De la un singur magazin am ajuns la administrarea a 100 magazine, si respectiv un mall. Am ingrosat randurile Anchor Grup cu o luna inainte de deschiderea Plaza Romania, eveniment dupa care am preluat partea de property management a Bucuresti Mall. Si am prelucrat de la manual de proceduri, departamentul operational al cladirii si pana la ridicat nivelul asteptarilor clientilor si al vizitatorilor. 

Totul prin standarde inalte si multe ore de munca pe o nisa de pionerat, fiind prima cladire de acest gen din tara. Din 2007, am preluat relatia boardului cu toate proiectele dezvoltate de Anchor si am devenit set-up manager pentru cladirea de birouri Anchor Plaza, extensiile Bucuresti Mall si Plaza Romania si malldova. Dar si proiecte preluate de la constructor, acomodate cu chiriasi conform manualului de design si operatiuni – create de mine, puse in functiune cu personal pregatit si contractori de servicii si bunuri semnate. Ulterior am facut project management pentru cateva proiecte de magazine si amenajari interiorare la Duo Design. In 2010 am inceput sa pun bazele a ceea ce azi se numeste GoLED! Si au trecut deja zece ani.

“Este necesar sa procesezi ce ai invatat!”

Iar pentru asta am studiat mult si dezorganizat de-a lungul anilor, dar am reusit sa structurez un sistem propriu de actualizare curenta a informatiilor. Si am avut pentru asta ce mi-a fost insuflat de vechiul sistem de educatie romaneasca, inca din scoala generala, dar si de coltul interior de curiozitate. Mi-au atras atentia, totusi, in prima parte a vietii, studiile materiilor fixe, fizica-chimie-mate, apoi am studiat marketing, afaceri si drept comercial. Focul vietii, insa, iti aduce cel mai mare aport de informatii, pe care il acumulezi prin proiectele in care ne implicam fiecare, pentru ca daca vrei sa reusesti trebuie sa citesti, sa te informezi, dar si sa compilezi! ?

Ca si activitate profesionala am activat in afaceri de retail, constructii si management, prin experientele adunate – cel putin incepand cu 2001 cand m-am angajat in Germanos ca technician – urmand ca din 2003 sa fiu directorul magazinului cu cele mai mari vanzari din retea. 

Ulterior am trecut la property management pentru singurele doua malluri din tara in 2004, unde am creat, administrat si structurat sisteme de management ale cladirilor Anchor Grup. (Bucuresti Mall, Plaza Romania, Anchor Offices, mallDova). Din 2009 am facut project management in constructii si amenajari interioare profesioanale si timp de doi ani am finalizat cateva zeci de proiecte de amenajari magazine si birouri.

Visul si pasiunea s-au transformat in lumina GoLED!

In plan personal, prin firma pe care o detin, am continuat din 2010 cu cateva proiecte de constructii, marketing, management de proiect – care m-au dus pana in Irak- si GoLED!, brandul de iluminat cu care am ales sa continui si caruia sa ii acord cea mai mare parte a atentiei.

Iar acum cu asta ma ocup, aduc lumina, ca sa spun asa! ? Prin GoLED.ro si magazin-leduri.ro, incepand din 2014 am inceput distributia de materiale electrice si surse de iluminat. Dar si proiecte personalizate prin realizarea sistemelor de profile de aluminiu pentru banda LED, pentru diversi clienti din industria constructiilor, producatorilor de mobile, producatorilor de mijloace de transport in comun, productie publicitara, distribuitorilor, dar si consumatorului casnic pentru diverse aplicatii de iluminat in casa.

Prin tot ce fac imi gasesc si o satisfactie mare – si anume ca pot sa imi organizez singur toate resursele si ca ma hranesc cu fiecare client multumit.

“Crezi in tine – ca sa fii propriul tau model!”

In 2010, dupa experientele profesionale avute, m-am hotarat sa storc toate acele informatii culese in cei peste zece ani de joburi si m-am decis sa ma arunc pe aripile antreprenoriatului. Pentru ca mi-am dorit un grad mai mare de libertate din mai multe puncte de vedere, fata de care nu ma simteam atras cat am fost angajat. Am citit foarte mult, am vorbit cu foarte multi oameni, am facut mult lobby pentru iluminat LED si m-am decis fata de resursele si interesele personale sa continui cu distributia surselor de iluminat LED. 

Sigur, antreprenoriatul este provocator uneori, iar in momente mai dificile incerc sa calmez cat mai mult apele sau sa ma indepartez cat mai mult de apele tulburi si sa analizez resursele, optiunile, castigurile dar si pierderile.

Si pentru ca m-am simtit inspirat sa va impartasesc povestea mea, as vrea in final sa va las un mesaj care pe mine m-a ghidat de-a lungul timpului si in care cred ca va puteti regasi si voi: sa crezi intotdeuna in tine atat de mult cat sa poti fi model, cel putin pentru tine! ?

Pe Paul il gasiti pe: www.magazin-leduri.ro

https://www.facebook.com/goled.ro/
https://www.linkedin.com/in/paulschintee/

Leave a Comment.