Madalina Susnescu. Un BINE de OM!

Pe Madalina nu am avut, inca – sper, sansa sa o cunosc personal, dar e ca si cum as cunoaste-o, o sa vedeti si de ce. ? Madalina este cea care a fondat grupul de caini Beagle de pe Facebook, unul dintre cele mai active grupuri de acest tip de pe social media. Bine, asta si pentru ca ne ajuta rasa nebuna de caini pe care am ales-o sa ne umple vietile. ?

Nu mai stiu exact cum am ajuns sa fiu invitata in grup imediat dupa ce l-am luat pe Orry, beagle-ul meu nebun, insa asa am descoperit-o pe Madalina, pentru care, sincer va spun, nu prea exista cuvinte descriptive! ?

Cu ea impartasesc experiente comune, iar una dintre cele mai frumoase este ca am oferit un umar unui caine sa ajunga la casa lui, totul cu ajutorul ei! Atat de emotionanta experienta, ca de fiecare data cand imi amintesc, ma cuprinde, literalmente plansul. Mara, pe numele ei de catelusa, a fost descoperita de Mada, promovata pe grupul de beagle pentru a-i gasi foster temporar si ingrijire – cainele era piele si os, nici sa mearga nu putea. 

Cu ajutorul ei, a ajuns la mine si timp de trei luni, eu si Mara ne-am vindecat impreuna – si eu eram in recuperare, caci tocmai ma lovise o masina in plin. Mara mi-a fost trimisa de Madalina ca o mangaiere a sufletului, intr-un moment in care aveam cea mai mare nevoie, am ingrijit-o si ea m-a ingrijit pe mine – sub atenta supraveghere a beaglului casei – Orry! ? Deci, acum intelegeti de ce Madalina este parte din viata mea, si nu oricum, asa – facand bine si simtindu-te OM! ♥️

Sigur ca acesta nu este singurul caz de care ea s-a ocupat si se ocupa, de asta Madalina e genul ala de OM care merita o statuie! Statuie nu i-am facut, inca, dar povestea ei cred ca valoreaza mai mult decat o statuie si o gasiti mai jos, scrisa chiar de ea! Mada, cum iti zic de fiecare data: sa ne traiesti, pentru ca bine faci! ♥️

Am decis sa fac un caine fericit!

Am studiat Marketing Management in Afaceri Economice si Comunicare si Relatii Publice, iar in prezent sunt parte din trei proiecte de suflet: o companie cu 28 de ani vechime in extractia si comercializarea agregatelor minerale de rau, un start up creat din pasiune pentru web design si o comunitate de iubitori de caini, stapani de beagle.

In campul muncii am intrat inca din facultate, din dorinta de a fi parte din munca familiei, urmand ca acum, mai de curand, sa reusim sa ducem la indeplinire un alt vis, de data asta al familiei de acum. 

Serios in campul muncii, legat de animale, sunt de cand am ales sa imi completez viata cu un beagle, sa salvez unul si sa ii ofer o viata fericita in contul iubirii neconditionate pe care doar cainii o pot oferi. Am gasit un anunt de donatie care s-a tranformat, pana la urma, in vanzare, am primit niste poze cu un catel trist si m-am decis ca e cazul sa il fac fericit. 

Recunosc, cand a ajuns acasa Sasha, a fost altfel fata de toata viata mea cu caine de pana atunci, un beagle e un caine, dar un altfel de caine ?. Un beagle iti ofera energie atunci cand nu mai ai, te scoala din pat si cand e vremea posomorata si cand te-a luat stranutul si cand ai o zi proasta. Daca decizi sa nu o faci…vai de casa ta, as zice, si e pacat. ?

O comunitate catifelata, la propriu si la figurat! 

Am avut caine de la 7 ani, dar unul ca ea nu intalnisem, asa ca m-am documentat, am cautat stapani cu experienta, am impartasit impresii, asa a fost creat grupul. Beagle, un grup pe Facebook care in aproape 10 ani aduna astazi, la un loc, peste 5500 de membri. 

Nu ma asteptam la mai mult decat la impartasitul  impresiilor, al fotografiilor… cel mult, la niste prieteni de iesit in parc la o harjoneala intre caini, insa viata a avut alte planuri. 

Zic eu ca n-ai cum sa fii un adevarat iubitor de animale daca poti ramane indiferent la suferinta animalelor, la suferinta stapanilor de animale si, binenteles, la suferinta oamenilor. Fiecare viata le are pe ale ei si niciodata nu stii in ce parte a balantei te poti afla si ce nevoie ai de oameni in general. 

Asa ca, intr-o zi, cand unul din prietenii din comunitatea Beagle si-a pierdut prietenul de catifea in urma unei boli crunte, ne-am gandit sa alinam suferinta si sa ne aratam adevarata prietenie, prin a umple golul ramas cu un alt prieten de catifea. Atunci am zis ca a fost un caz si ca poate vor mai fi vreodata, dar se pare ca acela a fost doar startul faptelor bune in comunitatea catifelata.  

De atunci si pana astazi nu am contorizat nicaieri in cate cazuri ne-am implicat, cate animale si cati oameni am facut fericiti, dar daca ar fi sa zic o cifra, as zice ca am sarit bine de 50. 

Un alt fel de a gasi ‘acasa’!

Am fost sprijin pentru stapani, care ajunsi in situatii medicale costisitoare cu catelul lor se vedeau nevoiti sa abandoneze si i-am ajutat punand mana de la mana sa isi salveze prietenul si sa mearga fericiti mai departe. 

Am devenit un fel de acasa pentru beagleli abandonati in strada, pentru beagle imobilizati in urma accidentelor rutiere, pe care ai lor nu i-au mai vrut acasa, pentru beageli gasiti pe strada, pe care nu i-am mai putut reda familiei pentru ca nu erau inregistrati in baza de date a cainilor cu stapani. 

I-am ajutat, in comunitatea noastra, sa isi regaseasca fericirea alaturi de oameni care i-au vazut perfecti, indiferent de probleme si le-au devenit acasa pentru totdeauna.

Poate ca nu asta am vrut sa fac, dar asta am reusit sa fac si, categoric, nu reuseam asta fara atatia prieteni, fie ei si virtuali. Imi doresc ca tot ceea ce facem sa fie un exemplu pentru oameni, iubitori de animale sau nu. Iar lumea asta sa devina mai buna si oamenii sa vada si dincolo de problemele lor.

Nu e viata asta chiar roz mereu, dar cand ai oameni pe care sa te poti baza, chiar treci mai usor peste toate si ai si cui zice …Multumesc! In final, pentru voi, cititorii acestei comunitati, va spun: ma numesc Madalina si imi place ce fac! ♥️

Pe Madalina, cu tot ce face ea, o gasiti aici: https://www.facebook.com/linutz

Leave a Comment.