Claudiu Netejoara n-a cedat pana cand nu si-a definit visul

Pe Claudiu l-am cunoscut cand o cunostinta comuna m-a recomandat lui pentru servicii de promovare. Era atunci implicat intr-un proiect pe o zona conexa constructiilor, iar angajat fiind atunci, voia cele mai bune rezultate.

Mi-a acordat incredere din primul moment si ne-am apucat de treaba, de la website de la zero si pana la campanii de marketing. El cocheta de ceva timp cu ideea de a-si face propriul business, insa nu gasise ceva in care chiar sa creada, pana la un moment dat cand a experimentat si, ulterior, studiat o anumita idee.  

Ce mi-a placut cel mai mult la el a fost rabdarea, perseverenta si timpul pe care si l-a acordat de-a lungul anilor sa gaseasca ceva in care chiar sa creada. Cand mi-a povestit prima oara despre ideea pe care o gasise, ii sclipeau ochii. ?

Asa de mult te incarca un om atunci cand vorbeste cu asa mult crez despre ce face, despre ce simte si cum simte, incat energia lui mi-a tinut ‘de foame’ ceva timp. ? Iar eu cred ca ceea ce-l implineste cel mai mult este chiar faptul ca poate sa ajute oamenii. Si asa mi-am readus aminte ne nevoia noastra, a tuturor, de a contribui catre lume. Claudiu vorbeste mult despre baietelul lui, despre sotia lui si despre vise. Haideti sa-i aflam povestea lui Claudiu! ?

De la masini la adrenalina

Incep prin a spune ca se implinesc in curand 17 ani de cand sunt in campul muncii. La 18 ani plecam la ora sase dimineata la birou cu metroul si imi amintesc ca ma intalneam la Piata Unirii, in pasaj, cu prietenii mei care se intorceau din club. Am terminat Colegiul National Gheorghe Sincai și apoi facultatea de Administrație Publica din cadrul SNSPA. A fost, insa, o alegere contextuala, fortata de nevoia unui program mai lejer, care sa imi permita sa si muncesc.

Sigur ca nu am activat in ceea ce am studiat, ca multi dintre noi, ci am muncit, in proporție de 90 %, in domeniul auto. Am inceput fiind consilier de vanzari la o marca frantuzeasca si am terminat ca Brand Manager intr-un concern britanic. Am invatat foarte multe si din vanzari, dar am invatat si responsabilatea unui brand, unei marci, iar presiunea unei astfel de responsabilitati sa stiti ca nu e deloc usor de dus. ?

Dupa niste ani in care am stiut ca voi vrea ceva al meu candva, momentul a venit, poate, mai repede decat ma asteptam. Dar dupa ani in care am acumulat si pus in practica experienta pentru angajatori, consider ca am acum maturitatea si abilitatile de a-mi dezvolta propria afacere. 

Recunosc, insa, ca adrenalina data de necunoscut atunci cand esti la inceput de drum, cum sunt si eu acum, ma motiveaza din zi in zi mai mult. Dar satisfactia mare este si faptul ca vezi, zilnic, lucruri iesind din “mainile” tale.

Oamenii sunt pura motivatie

Sa ajung aici fost un intreg proces de documentare, intelegere si planificare. Am tinut neaparat sa am un plan bine straficat, astfel incat sa am mai mult timp pentru elementele surpriza, ce cu siguranta apar intr-un business nou. 

Ce stiu sigur pana acum este ca, mie personal, imi ofera foarte multa incredere feedback-ul oamenilor. Ma motiveaza suplimentar chiar si in zilele in care am impresia ca nimic nu merge.

Recent am avut o situatie mai dificila, care m-a solicitat destul de mult, insa in aceeasi zi am avut o livrare la o doamna foarte simpatica din Rosiorii de Vede, iar discutia cu dumneaei si modul in care a apreciat tot ce facem, pur si simplu, m-a resetat. ?

Odata cu ideea www.arana.ro, am inceput sa facem schimbari majore in familie, legat de tot ce tine de reciclare, zona bio sau grija fata de mediu. In egala masura, incerc sa fiu activ si sa ii influentez si pe ei, din familie, dar si pe ceilalti (pozitiv zic eu) sa aleaga acest drum.

Pentru ca stiti, atunci cand stii ca faci un bine, constient, chiar te simti mai bine, si nu vreau sa par cliseic, insa va impartasesc exact ce simt. ? Mai mult, mi-as mai dori mult, desi stiu ca asta nu tine doar de mine, sa vad ca al meu baietel va trai intr-o lume mai verde cu mai putina poluare si cu mai mult accent pe ecologie. 

… si de asta am reusit!

Sigur, exista si momente, cum spuneam si mai sus, dificile, poate chiar de ordinul ca parca nimic n-ar functiona in anumite zile sau perioade. Dar plec intotdeauna de la premisa ca orice situatie are o rezolvare. Iar asta ma ajuta sa raman lucid si sa tratez matematic situatiile grele. La urma urmei, au și ele rolul lor …fara ele nu am aprecia binele de zi cu zi.

In final, pentru voi, cititorii am sa va las aici un gand care pe mine m-a ajutat sa-mi urmez visul. Si pentru ca sunt fan baschet am sa las aici cateva vorbe ale lui Michael Jordan – cel mai mare jucator de baschet al tuturor timpurilor:

“I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed!”

“Am ratat mai mult de 9000 de lovituri in cariera mea. Am pierdut aproape 300 de jocuri. De 26 de ori, mi s-a acordat increderea de a arunca o lovitura de castig și am ratat. Am gresit, din nou si din nou, in repetate randuri in viata mea. Si de aceea am reusit! “

P.S. Sa stiti ca am ales sa va impartasesc povestea lui Claudiu si din dorinta ca voi sa aveti acces la o apa mai sanatoasa, asa simt si eu ca pot contribui! ?

Pe Claudiu il gasiti aici:

Pe Facebook: https://www.facebook.com/claudiu.claus

Tot pe Facebook, cu AranA: https://www.facebook.com/AranAro-114667317006054/

Si pe Instagram: https://www.instagram.com/arana_ro/

Leave a Comment.